Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Nieuwtjes schepencollege Heist-op-den-Berg

Renovatie dak van De Boonmarkt

Het lokale bestuur streeft naar een duurzaam patrimoniumbeheer. Dat wil zeggen dat we investeren in panden die een duidelijke bestemming hebben voor het lokale bestuur. En dat geldt hoe dan ook voor De Boonmarkt, de locatie van ‘Speelplein Hest’. Elke schoolvakantie (met uitzondering van de eerste week kerstvakantie) is er speelpleinwerking.

Een deel van het dak in het oude deel van het gebouw moet gerenoveerd en geïsoleerd worden. Het gaat om de hellende daken. Een bestek is klaar en leveranciers kunnen tot 17 oktober een offerte indienen.

Subsidieproject Warmtenet-Werken Kempen - EFRO-project GTI Kempen

Heist-op-den-Berg doet mee aan het project 'Warmtenet-WERKEN Kempen' van IOK. Dat project helpt lokale besturen om samen met anderen duurzame warmte-oplossingen te realiseren. Deskundigen van IOK zorgen, samen met externe experts, voor begeleiding. Door deelname aan het project leert het lokale bestuur hoe het zijn gebouwen klimaatvriendelijk kan verwarmen, de lokale gemeenschap kan betrekken bij warmteoplossingen en juridische zaken daarover goed kan regelen.
 

Met de bouw van een nieuw administratief centrum in het vooruitzicht is er bovendien een geweldige kans om de beste energieoplossing te kiezen. Zo kan het lokale bestuur nu al onderzoeken op welke manier ze energie en warmte zal opwekken in het nieuwe gebouw en de nodige investeringen plannen.

Warmte is een grote energieverbruiker. Vandaag zorgt gebouwenverwarming voor meer dan de helft van de CO2-uitstoot. Het plannen van hoe we warmte gebruiken, gaat ons helpen om minder CO2 te produceren.

Dit initiatief past in de ambities van het Burgemeesterconvenant om 40% CO2 te besparen tegen 2030.

Beide projecten illustreren dat het lokale bestuur volop inzet op een klimaat-robuust en toekomstbestendig patrimonium.

Deel dit artikel